Kunstfestival

Na een succesvol pilotproject in 2018, nu een groter opgezet evenement, voor een breder publiek interessant en leerzaam.

Het belangrijkste ingrediënt is een internationaal beeldhouwsymposium. 6 beeldhouwers en 1 staalkunstenaar gaan in 3 weken tijd een kunstwerk scheppen voor de ogen van het publiek, want ze zijn dagelijks te aanschouwen. Aangevuld met Hans Reijnders, geestelijk vader van dit symposium en deelnemer in 2018, die werkt aan de laatste fase van het historische monument van en voor Baarlo, wat verrijst op de hoek van Marktstraat en Maasstraat.

Naast de alom bekende 8 “kunst knopen” uit cortenstaal van voormalig dorpsgenoot, beeldend kunstenaar Shinkichi Tajiri (1923-2009) en de 6 ‘Baarlo Steengoed’ beelden uit 2018, krijgt Baarlo er nu 7 kunstwerken bij. De 7 internationale kunstenaars die een kunstwerk gaan creëren in Baarlo zijn, Staalkunstenaar Juul Baltussen (Nederland) en de beeldhouwers Hiroyuki Asano (Japan), Renate Verbrugge (Nieuw-Zeeland), Valentino Giampaoli (Italië), Ton Kalle (Nederland) en Elena Saracino (Italië).

Alle kunstwerken krijgen na het beeldhouwsymposium een eigen, passend plekje in het dorp.

Zo wordt Baarlo naast als Kastelendorp nu ook als Kunstdorp nadrukkelijk op de kaart gezet. Doel van het Kunstfestival is om beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en daarnaast kunst en cultuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek, van oud tot vooral jong! Daarom zijn er in de drie weken dat de kunstenaars aan het werk zijn, op de kasteelweide ook workshops, gastlessen en demonstraties voor alle doelgroepen. Ook is er een permanente tentoonstelling van kunstwerken van de beeldhouwers en van plaatselijke (amateur)kunstenaars.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *